förträngda problem

Kjøkkenblogg! Det var vel på tide. På tide å oppdatere denne bloggen sånn generelt, hvis jeg skal ha planer om å fortsette med den. Har vurdert å skylde på graviditeten, men for å være ærlig, har jeg vært i super form hele tiden. Litt fjern da, det skal sies.

Uansett! Kjøkkenet er på plass, og det har det vært en stund. Det gikk faktisk overraskende radig, helt til det gjenstod detaljer, da stoppet det opp. Da funka det jo.. Klassisk?

Men jeg digger det nye kjøkkenet! Innredningen er fra Drømmekjøkken, heter Bistro, og fargen er Lindblomstgrön. Kunne vært en overskrift faktisk, jeg som er så glad i sære overskrifter. Håndtakene er fra Superfront. Vi ønsket oss veldig en kobbervask! Eller, jeg gjorde det. Jeg vet at gull og messing fortsatt er hot, men hvor lenge skal det være det da? Liker det enda jeg altså, har mye av det rundt omkring, i stua blant annet, så for all del. Men jeg syns kobber passer bra på kjøkken. Og så har vi både gamle og nye kobbergryter som jeg er skikkelig glad i, og stringhylla kom til sin rett. Så da så!

For å få inn noe treverk, valgte vi benkeplate i hvitoljet eik. Den kunne ikke være gul, med tanke på kobbervasken, det hadde vært krise. Sånt henger jeg meg opp i. Men med det kalde uttrykket den fikk av hvitoljingen, så funka det. Vi må stadig olje den, for å holde den sånn, og blandebatteriet blir litt preget hvis det ikke blir pusset, sånn som kobber blir. Men jeg syns ikke det gjør noe. Grytene slipper også billig unna, fordi jeg syns det er fint. På samme måte som sementflisene på gulvet, trenger de ikke være perfekte, de kan godt eldes med stil.

Veggene malte jeg med kalkmaling fra Jotun, fargen heter Valmuefrø. Den er litt sånn varmgrå, og jeg synes den gir en fin kontrast til de blanke flisene. For å gi et tips videre, så bør man faktisk impregnere denne malingen hvis man skal ha den i våtsone, sånn som over kjøkkenvask. Kalkmalingen tåler ikke vannsprut noe særlig, det vasker bort selve kalken. Men impregneringen tar også bort noe av spillet i malingen som jeg er veldig glad i, så jeg valgte å ta sjansen.

Nå er det jo veldig in med åpen kjøkkenløsning da, og også å dra dra det så langt som “barely there kitchens” som skal blende inn med interiøret forøvrig. Det funker ikke hos oss. Rommet måtte rett og slett være som det var, hvis ikke vi skulle ha ofret mye stue til fordel for kjøkken. Men helt ærlig så trives jeg veldig godt med det. Og de gangene det er mye oppvask, så syns det ikke fra stua..

Det er vanskelig å ta oversiktsbilder da, så bildene ble som de ble. Håper det er mulig å få et inntrykk likevel. Snart god helg!

2 replies on “förträngda problem

  • Ingvild Haider

    Hei, jeg planlegger å male kjøkkenfrontene på kjøkkenet mitt. Jeg falt veldig for fargen på kjøkkenskapene dine. Tror du Minty Breeze er en tilsvarende farge? Eller er kanskje Soft Mint nærmere? Kjøkkenet ditt ser helt fantastisk ut! Og jeg elsker kobber 🙂

    Svar
    • siriberg

      Hei og tusen takk for så hyggelig kommentar!
      Jeg har visst ikke sett denne før nå, har slitt litt med siden min! Minty breeze er nok i nærheten, muligens noen mørkere. Soft mint fra Jotun kan også være et alternativ 🙂

      Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siriside