Trender og tendenser

Jepp, nå sikter jeg høyt! Siden jeg først har omtalt meg selv som trendforståsegpåer (med en god dose ironi, vel å merke) så må det følges opp.

Har smelt sammen noen moodboards som viser trendene ihvertfall jeg har troa på. Forklaring følger hvert bilde.

Blåtoner, og spesielt denim tror jeg det kommer mye av fremover. Både på vegg og i tekstiler og møbler. Grafiske mønstere kommer nok også til å bli sett en stund til. Legg merke til det persiske teppet i en mørk blå tone. Det har fått effekten “overdyed”, farget på nytt. Har lenge ønsker meg et sånt, får se om jeg snart får tak i ett. (Det er eksklusive saker, men et tips er ebay!)
Og så kommer kontrasten – sitrongul! Gjerne via små elementer som puter og vaser, men jeg takker ikke nei til en gul sofa heller altså. Det gule er kanskje like mye ønsketenkning fra min side, men jeg har sett tendenser! Det er ikke bare fra mitt eget hode, jeg lover! Innslag av messing fungerer som små lyspunkt i interiøret, og utgjør ofte en kontrast med sitt blanke og varme uttrykk.

Denne er vel mer “still going strong”. Jeg håper og tror at den grønne trenden har kommet for å bli. Resirkulering og naturvennlige materialer er en sunn trend! Vi vil se det ekte og rene, ubehandlet tre og naturmaterialer. Det er bare å fylle interiøret med grønne planter i alle varianter. Potteskjulere i flettet kurv, og varianter i glass som viser hele planta.
Jeg har tatt med marmor, har tro på at den vil holde litt til. Det samme gjelder vel kobber, vi er vel ikke helt ferdige med det heller.

Orange is the new..black? Har helt ærlig aldri vært noen fan av orange, men den som kommer nå er utrolig fresh! Den får selskap av mykere pasteller.

Hurra! Der er lov å bruke farger! Personlig syns jeg vi trenger det her oppe i nord, vi har tross alt lange, mørke vintere. Bland gjerne klare farger og pasteller. Fargen aubergine kommer til og med på banen!
Vintage og gjenbruk støtter opp om den grønne, miljøbevisste trenden. Makrameen er tilbake! Hvem skulle vel trodd det?
Det er fokus på det personlige i interiøret, og vi kan gjerne “pimpe opp” masseproduserte møbler. Det har til og med dukket opp firmaer som baserer seg på å sette et personlig preg på for eksempel Ikeamøbler. DIY – trenden har tatt av, og vi ønsker å være kreative!
Etniske inspirerte innslag komplimenterer og bidrar til å varme opp det kalde nordiske interiøret.
Vi vil se kontraster! Mørkt mot lyst, hardt mot mykt. Fritt frem til å mikse og matche mønstere, teksturer og metaller.
Jeg har dristet meg til å ta med krystall, den tar jeg på min kappe.

Puh! Dette var et innlegg med mye tekst! Håper det var overkommelig! Ha en super søndag, folkens!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siriside