Oslo Design Fair

Jeg tok turen innom Oslo Design Fair i helgen.

Her var det en herlig blanding av freshe farger, god design og materialmix. Jeg koste meg gløgg med å gå rundt og titte, prate med folk og bli inspirert!

I inngangspartiet hadde tre stylister fått frie tøyler til å tolke sesongens tema “Return of Cozy”.

Christine Hærra.

Christine Hærra mikser stilarter, mønstere og farger på en utradisjonell måte. Less is more? Ikke her. Funker for meg.

Hege Barnholt.

Hege Barnholt mener at et leverom skal være et felles pusterom med personlighet, som er satt sammen av gode materialer i duse og dempede, naturnære farger. Usminket og ikke diktert av raske endringer. Kvalitet fremfor kvantitet.

Per Olav Sølvberg.

Rommet til Per Olav Sølvberg er min favoritt.
Jeg liker hvordan han ballanserer et stilrent uttrykk med personlige og uventede detaljer. Han er inspirert av naturen på Vestlandet og sine mange reiser til London. Han kaller rommet “det personlige rom”. “En stue som gjenspeiler den vi er, er det beste utgangspunktet for å kunne kose seg”.
Jeg kunne ikke vært mer enig.

Det var deilig å se så mye lyst tre, og møbler som oste av kvalitet og godt håndverk, som den skandinaviske stilen står for.
Patellfarger som mint, rosa og korall var godt representert, sammen med dypere toner av blått og grønt. Planter og tekstiler myker opp uttrykket, og tilfører en hel del “cozy”.

Fellesområdene var godt gjennomført, med vegger av tre i organiske former.

House Doctor.

House Doctor hadde, som forventet, en diger stand, med en kreativ sammensetning av sine fine produkter. Folk hadde møter i alle kriker og kroker.

Nordal Denmark.

Jeg liker det røffe uttrykket til Nordal.
Industrielle detaljer funker sammen med lyst tre, krystall, messing og fargerike tekstiler.

Hübsch.

Jeg brukte nok en halvtime på standen til Hübsch, pratet høl i huet på dem, og knipset bilder av alt jeg så. Can you blame me?

By Hoff.

Annette Hoff har noen spennende agenturer. Sammen med blant annet Paper Collective, som har noen herlige trykk fra ulike kunstnere og designere, fører hun “The Oak Men”. Jeg må ha noe av dette! Favorittene er lampene “Lantern” og manualene i tre. De kan fint ligge fremme uten at det gjør noe, liksom.

Digger disse lampene fra noesdesign. De små hullene i skjermen, gjør at det ser ut som de glitrer, selv om de er laget i matt keramikk.

Sist, men ikke minst!
Jeg hadde godt selskap på messa, blant annet av min lille datter. Hun sjarmerte seg til en gratis barneskje. Den heter “I can spoon” og ser ut som en liten and. Designeren hadde kommet frem til ideen ved å bøye en vanlig skje, sånn at barna fikk et bedre grep. Alva digger den! Sjekk ut icanspoon.com!

Etter messa dro min lille familie hjem, og jeg avsluttet dagen med jentekveld og bytur. Super helg, som var verdt en litt slapp søndag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siriside