Ælvespeilet – Porsgrunn kulturhus.

Sirisidé har ligget rimelig på latsia når det kommer til å dokumentere jobb den siste tiden. Det siste året! Men neida, jeg har ikke gått under jorda. Det har vært hektisk, og det har blitt nedprioritert. Men nå! Nå gir jeg Sirisidé et velfortjent spark bak, og legger ut dette prosjektet fra i fjor vår.

Kunden er Porsgrunn kulturhus, eller Ælvespeilet som det heter. Oppgaven var å innrede og møblere restaurantområdet. Vår oppdragsgiver er Sitting Scandinavia, og de har jeg samarbeidet med i hele prosessen, med innredning og kreative løsninger. De er supre å jobbe med!

3d-tegning var viktig for kunden, slik at de kunne få et godt bilde av hvordan resultatet skulle bli. Enkelte møbler ble også produsert på mål, og er laget spesielt til Ælvespeilet. Bildene over er en beskrivelse av hvordan illustrasjonene blir bygget opp, fra plantegning til 3d.

Ælvespeilet ønsket en varm og hyggelig atmøsfære, som skulle gi et lunt preg i det store lokalet med 6 meter under taket. Diskområdet ble kledd i tre, og møblene er trukket i skinn og velour. Tekstiler som 6 meter lange gardiner og fyldige gulvtepper ble brukt med tanke på stemning og akustikk. Midt i rommet tegnet vi et flyttbart barbord med plass til et tre i midten. Planter, hengende og stående er brukt gjennomgående.

Lokalet brukes mye til konserter og ulike events. Derfor var det viktig at innredningen skulle være flyttbar og fleksibel, slik at de lett kan tilrettelegge under slike arrangementer.

Under trappen skulle det være et lounge-område. Belysning var viktig, samt et fokalt punkt, for å gjøre rommet innbydende og hyggelig. En skillevegg av beisede trespiler bidrar til å lage en lun krok, og skjerme inngang til toaletter. Et eget rom under trappen ble også kledd med trespiler, for å fungere som lagringsplass. Speilfliser ble foreslått på den ene veggen, for å skape dybde og rom, samt å spille på navnet “Ælvespeilet”.

Nedenfor er det bilder av den ferdige restauranten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Siriside